Travel To Croatia

Travel To Croatia

Savjeti Za Pakiranje Bez Stresa

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on pocket
Luggage

Koliko ste puta rekli „još je prerano, imam vremena“ i završili na plaži bez japanki? Nema ničeg goreg nego znati da ste zaboravili najdraže traperice ili da ćete imati dugu vožnju bez slušalica. Ne brinite postoje neki trikovi koje možete koristiti da se osigurate sa svime što želite ponijeti. U ovom članku možete pronaći neke vrijedne savjete koji će noćnu moru pakiranja učiniti mirnim snom.

Počnite na vrijeme

Zvuči smiješno ali nikad nije prerano da počnete razmišljati o stvarima koje trebate ponijeti sa sobom na sljedeće putovanje.  Ispitajte informacije o mjestu koje posjećujete i osigurajte se s prigodnom odjećom za vrijeme i godišnje doba. Počevši na vrijeme smanjit ćete stres i poboljšati svoju procjenu o stvarima koje uistinu trebate ponijeti. Tako da nakon što rezervirate let ili se odlučite koja će biti vaša sljedeća destinacija koju želite posjetiti, počnite razmišljati o noćnoj kombinaciji za izlazak, hoće li možda biti kišno vrijeme i trebam li stvarno kremu za sunčanje. Planiranjem avanture vrijeme će brže proći i vi ćete postati uzbuđeni što dolazi vaše putovanje.

TIme

Pronađite savršen kofer

Imati dobar kofer je kao imati dobru frizuru. Ako je prenatrpan i teško ga je gurati pokvarit će čak i divan sunčan dan. Koferi s puno malih pretinaca su idealni za stvari koje želite odvojiti i zaštititi prilikom prijevoza. Obratite pozornost na tekuće proizvode (šamponi, kreme, parfemi) da bi spriječili njihovo prolijevanje. Također radi sigurnosti uvijek sa sobom nosite plastične vrećice i spremnike. Ako putujete avionom provjerite dozvoljene dimenzije kofera na stranicama avio kompanija kako bi izbjegli dodatne troškove.

Napišite listu

Najbitniji savjet koji vam možemo dati je pisanje liste stvari koje morate ponijeti. Počnite pisati listu nekoliko dana prije puta i kako se sjetite dodajte nove komponente. Na dan pakiranja sve će ići puno lakše ako ćete samo pratiti listu koju ste prethodno napisali i osjećat ćete se kao pravi profesionalac.

Dodatan savjet:listu možete podijeliti u 3 boje, u znaku semafora zelenu, žutu i crvenu. Zelena bi bila za stvari koje morate ponijeti, žuta za one koje možete zamijeniti s nečim drugim i crvena za one koje možete ostaviti kod kuće ako neće stati u kofer. Ovaj savjet je značajan za one koji se pakiraju za dulji period i želje iskoristi najviše od odjeće koju će ponijeti.

Check list

Pojačaj hitove!

Glazba vas neće sama spakirati ali će vas sigurno rasplesati. Zarazni ritam neće vas samo opustiti nego će i biranje odjevnih kombinacija postati zabavno uz taktove plesnih hitova kao što je „dancing queen“. Ako još uvijek razmišljate kako pakiranje dovesti na višu razinu, glazba je uvijek dobra ideja.

Rolanje i vakumsko pakiranje

Kada govorimo o organizaciji, ona je ključ uspjeha u poslovanju i pakiranju. Rolanjem hlača i majica spriječit ćete nepotrebno gužvanje i dodatno peglanje. Nadalje vakumske vreće mogu uštedjeti veliki dio prostora koji možete iskoristiti za obuću ili kozmetiku. One su pametna investicija i jednostavan način da budete sigurni da ćete moći ponijeti taj dodatan pulover u slučaju kiše.

Dodatan savjet:rolanje odjeće nije jedini način da sačuvate prostor. Postoji tehnika koja se zove piramidalna struktura pakiranja kod koje počnete s najvećim odjevnim predmetima i slažete prema manjima. Tako da prvo stavite sve hlače jedne na druge, zatim majice i veste i završite sa doljnjim rubljem. Kada sve naslažete jedno na drugo krajeve podvučete prema sredini i tako sve dok ne dobijete jednu veliku loptu sa svom vašom odjećom. Iako će izgledati veliko uštedjet će na mnogo prostora.

Roll

Ispunite sva prazna mjesta

Budite pametni kada je riječ o pakiranju. Koristite obuću kao spremište za čarape, džepove kao siguran prostor za nakit. Vaša mašta može učiniti čuda, pustite joj na volju, jedino o čemu morate razmišljati je da popunite svaki centimetar prostora. Ova tehnika neće vam samo omogućiti spremanje dodatnih manjih stvari nego će i minimizirati štetu koju vanjski čimbenici mogu imati na vaš kofer. Kada mislite da ste gotovi s pakiranjem, bacite zadnji pogled na vaše stvari i pobrinite se da su svi pretinci popunjeni i osigurani.

Ako putujete avionom izvažite kofer

Zadnje ali ne manje bitno, izvažite kofer i izbjegnite dodatan stres puta do zračne luke. Nitko uistinu ne treba 5 pari cipela ili 3 kaputa, vaganjem kofera kod kuće imat ćete mogućnost ostavljanja nepotrebne odjeće kod kuće ili obući više odjevnih premeta na sebe, svi to nekad radimo, zar ne?

Na jednom mom putovanju kada sam se vraćala kući, nisam mislila da sam kupila toliko novih stvari i moj kofer je imao 5kg previše. Kako nisam imala nikakvu drugu mogućnosti u avion sam ušla s 2 para traperica, 4 majice i 2 jakne jer nisam željela dodatno platiti ukrcaj kofera. On je sada bio siguran u podnožju aviona dok sam ja imala najdulje putovanje provedeno u čekanju da sletimo i da napokon skinem sa sebe sve te puste slojeve odjeće. Moja priča mi je bila lekcija koju neću ponoviti jer samo da sam pri odlasku u zračnu luku izvagala kofera do toga svega ne bi došlo. Ako se nađete u sličnoj situaciji pitajte prijatelja za pomoć, možda on ima viška mjesta. Ako putujete sami uvijek možete postupiti kao što sam i ja, vjerujte mi imat ćete zanimljivu priču za pričati.

Flight travel

Pakiranje može biti stresno ali je organizacija i dobra raspodjela vremena ključ svega. Na kraju dana jedino što je bitno je da vi idete na zasluženi odmor i pakiranje tog kofera je jedina stvar koja stoji između vas i te prekrasne destinacije koju ćete posjetiti. Pratite naše jednostavne savjete i bit ćete spremni da otputujete sa stilom. Nemojte brinuti da ćete nešto zaboraviti, pakirajte se bez stresa i sve ćete napraviti kako treba.

Nadamo se da će vam naši savjeti biti od koriti u budućem pakiranju i da će vas sljedeće putovanje odvesti na mjesto koje će te uvijek pamtiti, možda čak u naš grad Zagreb.

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

MOŽDA ĆE TI SE SVIDJETI I OVE OBJAVE ...