Pravila korištenja

Osnovna

Opći uvjeti poslovanja

Usluge koje pruža Travel to Croatia kako je definirano u daljnjem tekstu, mogu koristiti samo klijenti koji su najprije pročitali ove Opće uvjete i prihvatili ih bezuvjetno klikom na odgovarajući okvir za tu namjenu. Postupak rezervacije nije moguć bez ovog prihvaćanja. Klijenti se obvezuju ispuniti obveze sadržane u ovim odredbama i uvjetima. Ugovor između klijenta i Travel to Croatia stupa na snagu čim Travel to Croatia dostavi klijentima pismenu potvrdu rezervacije putem e-pošte.

Klijenti bi trebali spremiti i / ili ispisati kopiju ovih uvjeta i odredbi za buduću referencu prilikom rezervacije.

Ovi Opći uvjeti uređeni su zakonima Republike Hrvatske. Klijent je suglasan da su hrvatski sudovi nadležni za saslušanje i odlučivanje o svakom sporu koji proizlazi iz tumačenja i / ili koji proizlaze iz ovoga.

Definicije

Sljedeće definicije imaju isto značenje bilo da su jednine ili množine.
“Klijent” znači Klijent koji rezervira jednu ili više Usluga koje se nude na Web stranici.
Pojam TRAVEL TO CROATIA turističku agenciju TRAVEL TO CROATIA, sa sjedištem u Zagrebu 10000, Novska 36, Hrvatska, vlasnik Tomislav Tumpić.
“TRAVEL TO CROATIA” je ime web-mjesta koje pruža uslugu rezervacije.
“Opći uvjeti” označavaju ove opće uvjete za rezervaciju i korištenje, s povremenim izmjenama i dopunama.
“Mjesto” je plaža Novalja i Zrće, otok Pag, Republika Hrvatska.
“Putni paket” znači uslugu koja obično uključuje standardni smještaj, festivalsku kartu, vrećicu za dobrodošlicu i besplatna pića.
“Pravila i ograničenja” označavaju uvjete i odredbe primjenjive na dobavljače s kojima je klijent sklopio poseban ugovor.
“Usluga” označava sve usluge koje se nude na web-mjestu, kao što su usluge smještaja, festivalske ulaznice, usluge odredišta, osiguranje i paket-odmor.
“Dobavljač” znači dobavljača usluga, kao što je tvrtka za iznajmljivanje automobila, davatelj osiguranja ili dobavljač destinacijskih usluga, kao što su restorani, klubovi itd.
“Web stranica” znači internetska stranica www.traveltocroatia.hr.

Djelokrug

Opći uvjeti dio su glavnog ugovora između TRAVEL TO CROATIA i klijenata koji rezerviraju turističke pakete ili usluge smještaja.
Ovi Opći uvjeti primjenjuju se na ponudu i pružanje Usluga od strane TRAVEL TO CROATIA, a koja djeluje kao sučelje između Klijenta i raznih Dobavljača koji nude Usluge.
Ovi Opći uvjeti podliježu Pravilima i Ograničenjima Dobavljača koji su dostupni Klijentu prije nego što je bilo kakva rezervacija izvršena i koje Klijent također prihvaća u trenutku kada je rezervacija stvarno stavljena. Klijentova je odgovornost da se upozna s pravilima i ograničenjima dobavljača.
Opće uvjete poslovanja može mijenjati TRAVEL TO CROATIA u bilo koje vrijeme bez prethodne najave, iako se takve promjene neće odnositi na rezervacije koje su već bile prihvaćene od strane TRAVEL TO CROATIA. Stoga je bitno da klijent čita, sprema i / ili ispisuje kopiju ovih Općih uvjeta u vrijeme rezervacije, kako bi bili svjesni važećih odredbi.
Svi aranžmani koje nudi TRAVEL TO CROATIA, prvenstveno su namijenjeni studentima i mladima općenito. Nakon što klijent naruči određeni turistički paket aranžman od TRAVEL TO CROATIA, telefonom ili on-line putem web stranice TRAVEL TO CROATIA, smatra se da je prihvatio ove Opće uvjete. Rezervacija od strane Klijenta je obvezna ako se narudžba daje usmeno putem telefona ili u pisanom obliku on-line. Stoga je moguće da Klijent otkaže rezervaciju u skladu s ovim Općim uvjetima. Klijent je odgovoran za sve troškove i posljedice koje mogu nastati zbog netočnih podataka koje je dao prilikom rezervacije.

Cijene, Turistički paketi, Smještaj

Opisi na web-stranici navode usluge uključene u cijenu za svaki paket putovanja. Cijene su izražene u kunama. TRAVEL TO CROATIA nije u sustavu PDV-a (PDV) i PDV nije primjenjiv. Sva plaćanja putem izravnog bankovnog prijenosa izvršit će se u kn. Sva plaćanja putem PayPala bit će izvršena u eurima (prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan plaćanja). Cijene u drugim valutama objavljene na web stranici TRAVEL TO CROATIA samo su u informativne svrhe. TRAVEL TO CROATIA zadržava pravo promjene cijena u skladu s hrvatskim Zakonom o obveznim odnosima (promjene se događaju zbog promjena u tečajevima valuta, promjena u cijenama prijevoza, promjena cijena goriva…). Ukoliko dođe do promjene cijene, TRAVEL TO CROATIA je dužan obavijestiti Klijenta najkasnije 20 dana prije dana polaska. Ako se dogovorena cijena aranžmana putnog paketa poveća za više od 10%, klijent ima pravo otkazati rezervaciju bez dodatnih troškova; to se mora učiniti u roku od 2 dana nakon primitka obavijesti o promjeni cijene.

Klijent bi trebao biti svjestan da lokalne vlasti u Hrvatskoj nameću dodatne poreze (boravišnu pristojbu), koja se plaća lokalno. Klijent je isključivo odgovoran za plaćanje takvih dodatnih poreza.
Osim ako nije izričito navedeno drugačije, cijene ne uključuju osiguranje, prijevoz, vizu i bilo kakve osobne troškove (pranje rublja, telefon, piće, posluga u sobu, savjete, itd.), Niti izlete ili korištenje objekata, niti bilo kakve opće troškove koji nisu izričito uključeni u potvrdu rezervacije.
Ako TRAVEL TO CROATIA postane svjestan ili je obaviješten o bilo kojoj prevari ili nezakonitoj aktivnosti vezanoj uz plaćanje za rezervaciju, rezervacija će biti otkazana i klijent će biti odgovoran za sve troškove koji proizlaze iz takvog otkazivanja, ne dovodeći u pitanje bilo kakvu radnju protiv njega / nje.

TRAVEL TO CROATIA čini sve što je u njezinoj moći kako bi osigurao fotografije i ilustracije koje klijentu daju prikazane usluge. Svrha ovih fotografija i ilustracija je pokazati klijentu razinu usluge i stupanj ugode i ne smiju se smatrati da predstavljaju bilo kakvu reprezentaciju koja premašuje tu svrhu. Fotografije i opis usluga oglašenih na portalu TRAVEL TO CROATIA su uzorak, a stvarni izgled usluga može se razlikovati od fotografija.
Ako klijent prouzroči bilo kakvu štetu transportnom vozilu ili putnoj opremi za TRAVEL TO CROATIA, klijent je dužan nadoknaditi takvu štetu.
TRAVEL TO CROATIA nije odgovorna za klijente koji koriste alkohol ili droge tijekom putovanja i nije odgovoran za bilo kakve ozljede koje su se dogodile na putovanju u organizaciji TRAVEL TO CROATIA.
TRAVEL TO CROATIA nije odgovorna za čekanje i može nastaviti s putovanjem ako se klijent ne pojavi u dogovoreno vrijeme na lokaciji.
TRAVEL TO CROATIA također oglašava druge aktivnosti dostupne u Hrvatskoj kao što su klupske ponude, adrenalinske aktivnosti, razgledavanje prirode i izleti, teretane, restorani, hrana i piće. Kada nudite i oglašavate takve aktivnosti, TRAVEL TO CROATIA web-mjesto djeluje kao sučelje između klijenta i raznih dobavljača koji nude usluge. TRAVEL TO CROATIA nije dobavljač takvih usluga i nije odgovoran za takve usluge ni u kojem smislu.

Rezervacija i plaćanja

Internetska stranica pomaže klijentu u pronalaženju turističkih proizvoda i izradi potrebnih rezervacija te djeluje kao sučelje u transakcijama vezanim uz dobavljače. Klijent mora biti star najmanje 18 godina, zakonski ovlašten sklopiti ugovorne obveze, imati potrebnu suglasnost ili ovlaštenje za djelovanje u ime ili za račun bilo koje osobe uključene u rezervaciju i mora koristiti web-mjesto u skladu s ovim Općim uvjetima i Uvjetima korištenja web-mjesta.
Klijent je odgovoran za svoje aktivnosti na web stranici (financijski ili na drugi način), uključujući i mogućnost korištenja svog korisničkog imena i lozinke. Klijent jamči da se podaci koje je on / ona unio na web stranicu odnose na njega / nju i ako je primjenjivo, njegovih / njezinih suputnika te su točni.
Svaka upotreba web-mjesta koja je lažna ili je u sukobu s ovim Općim uvjetima i odredbama bit će razlog odbijanja pristupa klijentu uslugama koje nude TRAVEL TO CROATIA i dobavljačima ili drugim funkcionalnostima web-mjesta.
Klijent može rezervirati putni / turistički paket putem telefona, e-maila ili putem interneta na www.traveltocroatia.com.hr. Prilikom izvršenja rezervacije TRAVEL TO CROATIA i klijent pristajete na obvezujući sporazum, koji uključuje sve informacije u svezi s aranžmanima turističkog paketa koje je klijent odabrao.

PayPal i plaćanje kreditnom karticom

Sve takve uplate obrađuje PayPal. Podaci o kartici ostaju u domeni PayPal-a i TRAVEL TO CROATIA jer trgovac nema pristup tim informacijama. Prilikom izravnog plaćanja putem PayPala ili Kreditne kartice, klijent je preusmjeren na PayPal web stranicu u domeni obrade kartice.
Usluga sigurnog plaćanja izvršena putem PayPal kartičnih sustava omogućuje klijentu da elektronski potpiše svaku kupovinu koju izvrši putem interneta. Tako se vlasnicima kreditnih ili debitnih kartica nude najsigurniji online sustavi plaćanja koji su trenutno dostupni na tržištu, bez obzira na kreditnu karticu koju koriste. Plaćanja su moguća s bilo kojom od sljedećih kreditnih kartica: MasterCard, Visa, American Express i Discover Card.

Potvrđivanje

Potvrda rezervacije, koja uključuje bitne elemente kao što su opis rezerviranih usluga i cijena, bit će poslana klijentu putem e-maila. Ukoliko klijent ne primi e-mail potvrde u roku od 24 sata od slanja rezervacije, treba kontaktirati službu za korisnike na [email protected]
Izričito je dogovoreno da podaci pohranjeni u informacijskim sustavima TRAVEL TO CROATIA i / ili njenih dobavljača predstavljaju dokaz u pogledu rezervacija koje je izvršio klijent. Podaci pohranjeni u računalima ili elektroničkim medijima valjani su dokaz i stoga su prihvatljivi pod istim uvjetima i istom dokaznom vrijednošću kao i fizički pisani dokument.

Izmjena i otkaz rezervacije od strane klijenta

Sve zahtjeve za izmjene i otkaze podnijet će TRAVEL TO CROATIA i dotični dobavljači. Klijent nema automatsko pravo da otkaže rezervaciju ako dobavljač to ne osigura u Pravilima i ograničenjima.
U slučaju otkazivanja ili djelomičnog otkazivanja rezervacije od strane klijenta, od klijenta se može tražiti naknada za pokrivanje troškova i šteta. Isto je primjenjivo i na dobavljače koji mogu nametnuti naknade. Ako otkazivanje utječe na više od jedne osobe u rezervaciji, svaka primjenjiva naknada za otkaz bit će primijenjena u odnosu na svaku osobu na rezervaciji. U nekim slučajevima, naknada za otkazivanje koja se isplaćuje relevantnim dobavljačima može iznositi punu vrijednost rezerviranih putovanja, tako da se klijentu ne vrši povrat.
Ako se klijent ne predstavi pri odlasku na put, klijentu se ne vraća nikakav povrat novca.

Ako klijent otkaže rezervaciju, TRAVEL TO CROATIA zadržava pravo tražiti od klijenta sve troškove takvog otkazivanja. Iznos troškova ovisi o datumu primitka pisane rezervacije. Osim ako nije drugačije navedeno u aranžmanima rezervacije, sljedeći uvjeti otkazivanja smatraju se važećim:

Ako klijent odluči otkazati svoju rezervaciju, politika otkazivanja je sljedeća:
Datum / naknada za otkazivanje:
• 20 dana prije datuma usluge TRAVEL TO CROATIA vraća 100% cijene
• 10 dana prije datuma usluge TRAVEL TO CROATIA vraća 70% cijene
• 5 dana prije datuma usluge TRAVEL TO CROATIA vraća 50% cijene
• 3 dana, kasnije i prije početka usluge TRAVEL TO CROATIA nema povrata.
Neuspjeh dolaska na check-in tretirat će se kao otkazivanje klijenta i cjelokupna uplata će biti izvršena u skladu s pravilima otkazivanja.

Ako klijent iz bilo kojeg razloga propušta zrakoplov zbog kasnog dolaska ili odlaska autobusa, klijent neće imati pravo na povrat bilo koje vrste. TRAVEL TO CROATIA ne može se smatrati odgovornom za kašnjenje u prometu, nesrećama ili vremenskim uvjetima.

Zamjena sudionika

Registrirani sudionik putovanja može biti zamijenjen trećom osobom ako se o tome obavijesti TRAVEL TO CROATIA najmanje 15 dana prije početka putovanja. Međutim, TRAVEL TO CROATIA može se protiviti promjeni putnika. Ako zamjenska osoba uđe u ugovor, klijent, zajedno s tom zamjenskom osobom, zajednički i pojedinačno snosi troškove puta i sve dodatne troškove koji proizlaze iz uključivanja treće strane i uključujući troškove TRAVEL TO CROATIA za promjenu.

Ukoliko se dogodi otkazivanje i promjena putovanja, TRAVEL TO CROATIA će odmah obavijestiti klijente o promjenama ili razlikama u njihovim putnim aranžmanima. Promjene ili razlike u putnim aranžmanima koje postanu nužne nakon što je rezervacija obavljena i nisu donesene od strane TRAVEL TO CROATIA u lošoj vjeri, dopuštene su u onoj mjeri u kojoj promjene ili razlike nisu značajne i ne utječu na ukupni karakter putovanja, ista se prava primjenjuju na izmijenjene aranžmane koji se primjenjuju u odnosu na izvorne dogovore.
Prtljaga, dokumenti i osobne stvari
TRAVEL TO CROATIA nije odgovorno za krađu ili oštećenje klijentove prtljage ili drugih osobnih stvari, dragocjenosti i dokumenata koje klijent nosi sa sobom ili ostavlja u predviđenom smještaju.

Žalba klijenta

Prigovori na temelju provedbe usluga koji nisu u skladu s ugovorom trebaju biti podneseni u roku od 15 dana od ugovorno zakazanog završetka usluge. U tom slučaju kontaktirajte [email protected] . Pritužbe treba podnijeti u pisanom obliku. Razdoblje zastare počinje na dan kada je usluga završila. Klijent mora obavijestiti o svim nepravilnostima i odstupanjima od dogovorenog. TRAVEL TO CROATIA neće razmatrati prigovore koji su stigli nakon navedenog roka od 15 dana i usmenih prigovora.
TRAVEL TO CROATIA nije organizator niti nositelj Papaya kluba. Sve pritužbe koje se odnose na organizaciju Festivala, objekte ili mjesto održavanja moraju se izvršiti na mjestu Papaya Cluba.
Sve pritužbe koje se odnose na domaće usluge moraju se odmah obaviti na lokaciji.

Vremenski uvjeti se smatraju “višom silom” i ne podliježu odgovornosti TRAVEL TO CROATIA i kao takva ne daju nikakvo pravo na povrat. Vrijeme polaska za prijevoz autobusom i zračnom lukom može se promijeniti zbog više sile, teškog prometa i drugih izvanrednih uvjeta. Sve pritužbe moraju biti izražene na licu mjesta dobavljačima. TRAVEL TO CROATIA ne mogu se smatrati odgovornima za takve usluge.

Osiguranje

Cijena rezervacije ne uključuje osiguranje, te se klijentu savjetuje da sklopi osiguranje koje pokriva posljedice otkazivanja i dodatne politike koja osigurava pokriće za rizike kao što su troškovi repatrijacije u slučaju nezgode ili bolesti, te osiguranje za slučajeve nesreća i bolest tijekom putovanja i osiguranje prtljage. Prilikom putovanja u inozemstvo preporučuje se zdravstveno osiguranje s globalnim pokrićem. TRAVEL TO CROATIA može pružiti usluge osiguranja na zahtjev klijenta (zdravlje, nesreće, otkazivanje, prtljaga …)

TRAVEL TO CROATIA posjeduje obvezna osiguranja koja su potrebna za izvršavanje usluga turističke agencije. TRAVEL TO CROATIA posjeduje osiguranje profesionalne odgovornosti te jamčevno osiguranje od strane partnera CROATIA osiguranje d.d.

Konačne obavijesti prihvaćanjem ovih Uvjeta i odredbi, svaki klijent daje TRAVEL TO CROATIA svoje dozvole za korištenje fotografija i videozapisa snimljenih tijekom posjeta lokaciji (fotografije i videozapisi mogu uključivati svakog klijenta) za promotivnu i komercijalnu upotrebu. TRAVEL TO CROATIA ne preuzima nikakvu odgovornost za ponašanje drugih klijenta i štete koje bi klijenti mogli prouzročiti jedni drugima tijekom boravka na lokaciji. TRAVEL TO CROATIA preuzima odgovornost za pogreške u promotivnom materijalu (katalozi, letci i web stranice).

Privatnost

Uz ove uvjete i odredbe, primjenjujemo i “Obavijest o privatnosti” koja se odnosi na naše usluge, a koje su dostupne na posebnim stranicama Politike privatnosti.
Na web stranici TRAVEL TO CROATIA obvezujemo se zaštititi vašu privatnost na internetu. Vaša privatna informacija nikada neće biti otkrivena nikome i koristit će se isključivo u poslovne svrhe. Osobni podaci koje naši klijenti pohranjuju na našoj web-stranici bit će dostupni samo primarnim predstavnicima usluga korisnicima, administratorima sustava i računovodstvenom osoblju. Sve narudžbe poslane putem naše web stranice obrađene su putem PayPal gatewaya, treće strane.

Prikupljene informacije

Kada kupujete na našoj web stranici, prikupljamo vaše osobne podatke kao što su vaše ime, adresa e-pošte, adresa za naplatu, adresa dostave, telefonski broj, odabir proizvoda ili druge informacije o plaćanju. Također možemo prikupiti ili će poslužitelj oglasa treće strane i poslužitelj sadržaja prikupiti URL od kojeg ste došli, IP adresu, vrste domena (npr. .Com ili .org, itd.), vrstu preglednika, državu i područje telefona na kojem se nalazi vaš poslužitelj, stranice naše web stranice koje su pregledane tijekom bilo kojeg posjeta.

Kako koristimo vaše podatke

Nikada nećemo prodati ili iznajmiti vaše osobne podatke trećim osobama i nećemo dijeliti vaše osobne podatke trećim stranama bez vašeg pristanka, osim ako je takvo dijeljenje nužno u svrhe navedene u ovim Pravilima o privatnosti. Koristimo podatke o kupcima koje prikupljamo samo u svrhu popunjavanja narudžbi, kontaktiranja kupaca kako bismo ih obavijestili o njihovom statusu narudžbe, slanje promotivnih informacija, poboljšanje rada naše stranice, u statističke svrhe i upravljanje našim sustavima. Možemo koristiti treće strane da nam pomognu ispuniti narudžbe, pomoći u obradi plaćanja, pružanju korisničke usluge, posluživanju sadržaja web-lokacije, pomoći pri upravljanju promotivnim porukama e-pošte i upravljanju kupljenim jamstvima. Pružamo im pristup informacijama potrebnim za dovršenje posla. Ponekad to uključuje dio vaših osobnih podataka. Naši računalni sustavi štite osobne podatke pomoću napredne tehnologije poslužitelja zaštite.

Suradnja u provedbi zakona

Međutim, možemo otkriti vaše osobne podatke ako to zahtijeva zakon ili u dobroj vjeri da je takvo djelovanje potrebno za:
• u skladu s odredbama zakona;
• poštivati naredbu nadležnog sudskog tijela u bilo kojoj jurisdikciji;
• postupati u skladu s pravnim postupkom koji se pruža našem poduzeću;
• zaštititi i obraniti prava ili vlasništvo naše tvrtke;
• ili djelovati u hitnim okolnostima kako bi zaštitili osobnu sigurnost korisnika naših proizvoda, usluga ili javnosti.

Osim kako je izričito navedeno u ovim Općim uvjetima i odredbama, sve informacije sadržane na ovoj web-stranici pružaju se bez ikakvog jamstva (izričite ili implicirane) ili podrazumijevanog pojma bilo koje vrste, uključujući, ali ne ograničavajući se na bilo kakva implicirana jamstva ili implicirane uvjete zadovoljavajućih kvaliteta, prikladnost za određenu svrhu ili nekršenje. Svi navedeni uvjeti i jamstva su isključeni. Pristupanjem ovoj internetskoj stranici, klijent je suglasan da TRAVEL TO CROATIA neće biti odgovoran za bilo kakvu izravnu, neizravnu ili posljedičnu štetu koja proizlazi iz korištenja web-mjesta, bilo kakve odgode ili nemogućnosti korištenja web-mjesta, ili od klijentovog korištenja linkova iz Web stranica. Isključenja i ograničenja sadržana u ovoj klauzuli primjenjuju se samo u mjeri dopuštenoj zakonom.

Što su? / Kako koristimo kolačiće

Kolačiće koristimo kako bismo vas identificirali prilikom posjeta našoj trgovini i prilagođavanju vašeg iskustva. Kolačić sadrži nasumce dodijeljeni identifikacijski broj korisnika, zemlju u kojoj se nalazite i možemo pratiti odakle ste došli i kako pregledavate našu stranicu. Kolačići olakšavaju korištenje web-lokacije, olakšavaju rad web-lokacije i pomažu nam u održavanju sigurne web-lokacije. Nećete moći kupovati na našoj web-lokaciji bez vašeg preglednika postavljenog za prihvaćanje kolačića. Nikome ne otkrivamo vaše osobne podatke o računu niti bilo kakve informacije o vašim kupnjama. Više informacija o kolačićima možete pronaći na internetskoj stranici Cookie Policy.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja vezanih uz sadržaj ove politike privatnosti, obratite nam se izravno na [email protected]